Nyt alkaa sapettamaan aika lailla. Tämän maan politiikka on kaikkea muuta kuin selvää ja puhdasta. Kuka muistaa enää nuo ”lahjukset” joista sekä keskusta että kokoomus sai osansa. Viime vaalikaudella. Harva tuntuu muistavan, varsinkin kun pohditaan syytä, miksi muut puolueet kuin persut saivat sellaisen kohtelun vaaleissa. Syyksi mediaa myöden esitetään kaikenlaisia lillukanvarsia, ilman minkään valtakunnan todellisuuspohjaa. Eu politiikkaa väitetään pääsyyksi vaan eihän se sitä ole. Eu politiikka on vain silmänlumetta, jolla vaalien alla hävitettiin näkyvistä todelliset ongelmat suomessa, toki silläkin oma osansa oli.

    Kukaan ei juuri ääneen puhunut niistä syistä, miksi kansa äänesti niinkuin äänesti. Voisikohan siellä yksi syy olla se, että ollaan kyllästytty nykyiseen menoon, missä kaikki näkee, että edustajat ajaa vain omaa asiaa ja rahaa omiin taskuihin. Ketään ei kiinnosta tavallisen kansalaisen ongelmat, vaan oma napa. Lisäksi edustajien hienoihin työoloihin kuuluu se, ettei tarvitse kantaa mistään vastuuta. Jos jäät jostain kiinni, ei se haittaa, valehtele vaan niin paljon kun kykenet. Jos jäät sitten valheesta kiinni, esiinnyt muistisi menettäneenä. Vastuuta ei kuitankaan tarvitse kantaa, ei poliittisesti eikä juridisesti. Koska lakihan suomessa ovat samat kaikille, vai miten se nyt olikaan.

   Samaan aikaan kun edustajat sikailee kansan rahoilla, tavallinen rahvas kärsii kurjuudessa ja todella epätasa-arvoisessa yhteiskunnassa. Kaikenlaiset hyvinvointivaltion turvaverkot hajotetaan ympäriltä kilpailutuksen varjolla. Koska ”globalisaatio” vaatii että kaikkea kilpailutetaan, jolloin mikään muu ei merkitse kuin hinta. Se että asiat jää hoitamatta, tai hoidetaan miten sattuu, ei merkitse sen säästön rinnalla mitään. Vaikkakin samaan aikaan selvästi nähdään, että säästöt kostautuu jatkossa moninkertaisina kuluina.

    Köyhyteen juuttuneet, vanhukset, sairaat, he kaikki ovat vain turhaa painolastia meille, eikä heillä ole ihmisarvoa, ainakaan niin kauan kuin me annamme menon jatkua entisellään. Ei meitä johda enää poliitikot, vaan taloudelliset voimat. Mutta poliitikoilla olisi mahdollisus suoraselkäisyydellä vaikuttaa siihen asiaan. Se miksi näin ei tapahdu, selvisi jo edellä. Hyvä veli järjestelmä toimii ja voi hyvin. Edelleen liian moni hamuaa kokoomuksen mallia omaan elämäänsä. Niin kauan kuin menee hyvin ja palkka on kohdallaan, se toimiikin. Mutta entäs sitten kun matka tyssää, sairauteen tai muihin ongelmiin. Sitten silmät aukeaa ja mitä karuimmalla tavalla. Apua ongelmiin ei saa, kun kaikki on ajettu alas, ja altistettu markkinoiden vietäväksi. Koska sairas ihminen ei ole tuottava.

    Samalla kun kaikesta kilpaillaan, muista maista virtaa suomeen halvempia ”pimeitä” työntekijöitä. Joita käytetään säälimättä hyväksi. Suomalainen ei saa työtä, koska on niin kallis, kunnes suostuu vuokratyöfirmoihin tai muihin osa-aikaisiin heittohommiin. Näin orjuus on palautettu suomeenkin. Se mallihan on otettu suoraan valtameren toiselta puolelta. Siellä omatkin kansalaiset on valjastettu jo markkinatalouden orjiksi, ja sama suuntaus täällä on valitettavasti vallalla. Niin kauan se täälläkin etenee kun poliitikot ottavat ”lahjoja” kaikenlaisilta hämäräheikeiltä. Eriarvoisuus vain kasvaa kokoajan.

    Palataan kuitenkin tuohon varsinaiseen politiikkaan, eikä sen seurauksiin. Tuli vaalit ja tulos oli se mikä oli, näytti hetken että kansa on saanut sanoa mielipiteensä. Vaan totuus taas nähtiin kun alkoi hallitusneuvottelut. Se luvattu uusi avoimuus oli muuttunut tutuksi salaiseksi kassakaappipuuhaksi. Sekin kun on maan tapa. Mitään ei saanut vuotaa ulkopuolelle, ja ne tiedonhituset mitä media jostain sai kaivettua on sirpaleisia ja tyhjiä.

    Nyt kansa sitten vaan toivoo, että kapitalismin keulakuva Katainen saa luotua jonkinlaisen hallituksen, vaikka sitten kusten demokratiaa rumasti silmään. Jostain syystä mielestäni suomalaisille poliitikoille pitäisi jo kasvaa selkäranka. Joku voisi siirtää Kataisen syrjään ja alkaa hakemaan kuvioon uutta hallitusneuvottelijaa. Ennen vaaleja, vaalien jälkeen oli kamala kiire saada hallistus kokoon, että saadaan lahjoittaa jo sovittuja rahoja ulkomaille, vaikka sille rahalle olisi ollut paljon tärkeämpää käyttöä kotimaassamme.

   Koskahan kansa oikeasti saa vaikuttaa johonkin. Epäilenpä ettei milloinkaan. Kansa kun on elitistin mukaan liian tyhmää, päättämään omista asioista. Sehän nähtiin selvästi viime vaalikaudella. Rivikansalaisille saa puhua mitä haluaa, usean poliitikon suulla. Samoin lait voidaan säätää ilman että mietitään todellisuutta, kunhan vain noudatetaan eniten tarjoavan lobbarin mielipidettä.